QARAQALPAQ HÁM BASQA DA XALÍQLAR ÁDEBIYATÍNDA AŃSHÍLÍQ TEMASÍ (Teńiz ańshıları haqqında jazılǵan shıǵarmalar tiykarında) - Azatova, J. (FAN va JAMIYAT, 2024)
Mazkur maqolada qoraqalpaq va boshqa xalqlar adabiyotida dengiz ovchilari haqida yozilgan asarlar tahlil qilinadi. Asarlarning mavzusi, g'oyasi, kompozitsiyasi, syujeti, obrazlarning berilishi va badiiy psixologizmi ilmiy jihatdan qiyoslandi.
Keywords: dengiz ovchisi; qissa; hikoya; obraz; syujet; kompozitsiya; qiyosiy tahlil