MUHAMMAD YUSUF SHE’RLARI QORAQALPOQCHA TARJIMASINING LEKSIK XUSUSIYATLARI - Yeshboyeva, M. (FAN va JAMIYAT, 2024)
Maqolada Muhammad Yusuf she’rlarining qoraqalpoq tiliga qilingan tarjimalaridan ayrimlari asliyat bilan solishtirilgan hamda undagi yutuq va kamchiliklar izohlangan.
Keywords: tarjima; yaqin tillardan tarjima; soxta ekvivalentlar; qardosh xalq tili; leksik xususiyat; asliyat