QORAQALPOG‘ISTON USTYURTIGA TABIIY-GEOGRAFIK TAVSIF - Turdibaev, Q.P.; Ametov, Ya.I. (FAN va JAMIYAT, 2024)
Ushbu maqolada Qoraqalpog‘iston Ustyurtining tabiiy-geografik jaylashuvi, geografik rayonlari so‘nggi yillardagi havo harorati va yog‘ingarchilik miqdorining o‘zgarishi, o‘simlik va hayvonot dunyoining hozirgi holati va ularni muhofaza qilish bo‘yicha amalga oshiriloyotgan ishlar bayon etilgan.
Keywords: Ustyurt; shimoliy; markaziy; janubiy Ustyurt; chink; dengiz sathi; havo harorati; yog‘ingarchilik miqdori; o‘simlik va hayvonot dunyosi