SUG‘ORILADIGAN VOHA LANDSHAFTLARNING DINAMIKASINI TADQIQ ETISH MASALALARI - Nazarov, M.G.; Sh.Poyanov, J. (FAN va JAMIYAT, 2024)
Ushbu maqolada bugungi kunning dolzarb masalalaridan biri hisoblangan sug‘oriladigan voha landshaftlarining dinamikasi nazariy jihatdan tahlil qilingan bo‘lib. Maqolada asosiy e’tibor landshaftlar dinamikasini tadqiq etishda fan sohasining bir qancha fikrlari tahlil qilishga qaratilgan.
Keywords: dinamika; landshaft dinamikasi; antropogen dinamika; geotizim; invariant