PYTHON DASTURLASH TILIDA RAQAMLI TASVIRLARNI QAYTA ISHLASH KUTUBXONALARI - Medatov, A.A.; Abduvaliyev, M.M. (FAN va JAMIYAT, 2024)
Ushbu maqolada raqamli tasvirlardagi matnlarni tanib olishda OCR texnologiyalarining imkoniyatlari ko‘rsatib o‘tilgan. Python dasturlash tilining Open CV, Pytesseract, EasyOCR, Pillow kutubxonalari yordamida tasvirdagi matnlarni tanib olish usullari ko‘rsatib o‘tilgan.
Keywords: OCR; kutubxona; OpenCV; Pytesseract; EasyOCR; Keras; Pillow (PIL); NumPy; raqamli tasvir; skanerlangan hujjat; kompyuterli ko‘rish; mashinani o‘qitish; model; neyron to‘rlari; CNN; RNN; GitHub