DEVELOPMENT OF THE BASICS OF FINGERING TECHNIQUE IN THE PIANO STYLE OF G.DEMESINOV'S MUSIC - Hojametova, G.I. (FAN va JAMIYAT, 2024)
Maqolada qoraqalpoq bastakori G‘.Demesinovning fortepiano asarlarining uslubi va janri ochib berilgan, fortepianoning ifodalash imkoniyatlari – tembri, dinamik ranglari, kolorit palitrasi haqida so‘z boradi. Ayniqsa, bu yerda keng nafas ohanglari bilan bir qatorda musiqaga epik hikoya, vazminlik va ulug‘vorlik baxsh etgan holda mavzularning deklomativ bayoni katta o‘rin tutadi.
Keywords: musiqa; fortepiano; partiya; ovoz; solist; sikl; tokkatina; nokturn