MOTOR ALALIYALÍ BALALARDÍŃ PSIXOMOTOR ÓZGESHELIKLERI HÁM OLARDÍŃ SOYLEWINDEGI NUQSANLARÍ - Ajimova, Z.G. (FAN va JAMIYAT, 2024)
Maqolada alaliya nutq kamchiligida nutq buzilishi bilan psixomotor rivojlanishidagi, mayda qo‘l motorikasi rivojlanishidagi farqlar, logopedik tuzatish mashqlari yordamida kamchiliklarini bartaraf etish yo‘llari haqida so‘z boradi.
Keywords: alaliya; motor alaliya; psixologik jarayonlar; idrok; fonematik idrok; motorika; mayda qo‘l motorikasi