BOLAJAQ MUZÍKA MÁDENIYATÍ PÁNI OQÍTÍWSHÍLARÍNA SAZ ÁSPABLARÍN SHERTIWDI ÚYRETIWDIŃ ZÁRÚRLIGI HÁM ÁHMIYETI - Tajetdinova, S.M. (FAN va JAMIYAT, 2024)
Bu maqolada bo‘lajak musiqa madaniyati fani o‘qituvchilariga cholg‘u asboblarini chalishni o‘rgatish uchun bugungi ta’lim tizimidagi qo‘yilgan meyoriy talablarga qay darajada javob berishi va ahamiyati haqida so‘z boradi.
Keywords: dutor; do‘mbira; doira; tanbur; rubob; g‘ijjak; nay; nota; ritm