АКРОБАТИКА МАШҚЛАРИНИ РИВОЖЛАНТИРИШ УСЛУБИЯТИ - Ешбаев, А.Ж.; Утениязова, Ш.Б. (FAN va JAMIYAT, 2024)
Мақолада акробатика машқларининг биомеханик таҳлилининг асослари очиб берилган. Спортчиларнинг ҳаракат амаллари структураси, ҳаракатлар “мактаби” асосланган. “Махсус техник тайёргарлик”ни сакровчи ўсмир акробатларни тайёрлашнинг умумий тизимидаги аҳамияти, мусобақа машқи техникасини ўқув йиллари бўйича такомиллаштириш бўйича тавсиялар ишлаб чиқилган.