SUN’IY INTELLEKT TIZIMLARIDAN FOYDALANISHNING TA'LIM TIZIMIDAGI O‘RNI - Azimova, Z.E.; Abdujabborov, M.V. (FAN va JAMIYAT, 2024)
Maqolada sun’iy intellektning ta’lim tizimidagi o‘rni, uning imkoniyatlari va ushbu sohadagi ilmiy yangiliklari keltiri-lgan. Ta'lim tizimida sun’iy intellektdan foydalanishning afzalliklari va kamchiliklari ta'kidlangan. Sun’iy intellektdan to‘g‘ri foydalanish va uning samaradorligini oshirish bo‘yicha yondashuvlar izohlangan.
Keywords: intellekt; sun’iy intellekt; kompyuter; platforma; shaxsiylashtirish; repetitorlik; baholash; chatbot; o‘zgaruvchanlik; qiyin vazifa; moslashtirish; soddalashtirish; aniqlashtirish