ТВОРЧЕСТВО АБАЯ И ДУХОВНЫЕ ЦЕННОСТИ ТЮРКСКИХ НАРОДОВ - Куттымуратова, Ы.А. (FAN va JAMIYAT, 2024)
Maqolada qozoq xalqining buyuk mutafakkiri Abay Kunanbaev ijodi haqida yozilgan. Uning falsafiy qarashlarini dunyo tamadduni o‘rganadi. Uning ijodi jahonning bir nechta xorijiy tillariga o‘girilgan. O‘zbekiston va O‘rta Osiyo maktablarida uning ijodi o‘qitiladi.
Keywords: Abay Kunanbaev; turkiy xalq; ijod; buyuk adib