M.TAWMURATOV GÚRRIŃLERINIŃ IDEYALÍQ-TEMATIKALÍQ ÓZGESHELIKLERI - Kamalova, D. (FAN va JAMIYAT, 2024)
Bu maqolada qoraqalpoq adabiyotida nasriy janrning taniqli vakili Marat Taumuratov hikoyalarining gʻoyaviy-mavzuiy va kompozitsion xususuyatlari “Bizdi keshir, Gúlnaz…” va “Hújdan húkimi” asarlari misolida tahlil qilingan. Unda yozivchining mavzu tanlashi va oʻziga xos uslubi ochib berilgan.
Keywords: nasr; hikoya; gʻoya; tematika; kompozitsiya; sujet; janr