I.YUSUPOV SHÍǴARMALARÍNDA LIRIKALÍQ QAHARMANNÍŃ MILLIY XARAKTERIN JARATÍW SHEBERLIGI - Dabılov, P. (FAN va JAMIYAT, 2024)
Maqolada lirik qahramon obrazining milliy xarakterini yaratish mahorati I.Yusupov asarlari misolida tadqiq qilinadi. Lirik qahramonning milliy xarakterini yaratishning bir usuli – xalqning etnografik belgilarini tasvirlash orqali amalga oshiriladi. Ushbu masala I.Yusupov va boshqa qoraqalpoq shoirlari she’rlari misolida ochib beriladi. Natijada shoirning milliy xarakterni shakllantirish xususiyatlari aniqlanadi.
Keywords: lirik qahramon; milliy xarakter; lirik personaj; etnografik belgilar; mehmondo‘stlik; badiiy detal