JADID NAMOYANDALARI ASARLARIDA ILM VA MA’RIFAT TALQINI - Axrorova, M. (FAN va JAMIYAT, 2024)
Maqolada Alisher Navoiy va jadid namoyandalari asarlarida ilm, ma’rifatning targ‘ib qilinishi, bilimsizlik jaholatga eltuvchi vosita ekanligi haqida so ‘z yuritilgan, misollar asosida tahlil qilingan.
Keywords: jadid; ilm; tarbiya; ma’rifat; e’tiqod; millatning uyg‘onishi; jaholat