QARAQALPAQ TILINDEGI «QOL» KOMPONENTLI SOMATIKALÍQ FRAZEOLOGIZMLER - Shınnazarova, S.J. (FAN va JAMIYAT, 2024)
Maqolada qoraqalpoq tilida «qo‘l» komponentli frazeologizmlar haqida so‘z yuritilgan. Somatizmlar badiiy asarlardan olingan misollar asosida dalillangan. «Qo‘l» komponentli somatizm frazeologizmlarning tildagi variantlari, semantikasi tahlil qilingan.
Keywords: lingvokulturologiya; somatizm; frazeologizm; adabiy til; etnomadaniyat; mental; komponent