SH.SEYITOV SHÍǴARMALARÍNDA SÚWRETLEW USÍLÍ – PARALLELIZMLER HAQQÍNDA - Sadenova, G.P. (FAN va JAMIYAT, 2024)
Maqolada fonetik, leksik va sintaktik unsurlarning parallel ravishda tasvirlanishi, xususiyatlari va uning badiiy matnda ishlatilish mahorati qoraqalpoq xalqining mashhur yozuvchisi Shaudirbay Seyitovning nasriy asarlari misolida o‘rganilgan.
Keywords: poetika; badiy matn; sintaksis; uslub; parallelizm; sintaktik parallelizm; sinonim; frazema; evfemizm; ekspressiya