АМУДАРЁ БЎЛИМИДА СУД–ҲУҚУҚ ТИЗИМИНИНГ ШАКЛЛАНИШИ - Абдуллаев, А. (FAN va JAMIYAT, 2024)
Мазкур мақолада ХIХ асрнинг сўнгги чорагида Амударё бўлими Россия империяси таркибига киритилганидан кейин, ўлкага кўчириб келтирилган рус аҳолиси, шунингдек, маҳаллий аҳоли билан руслар орасида юз бериши мумкин бўлган муаммоларни ҳал этиш масалалари ва суд тизимининг шаклланиш жараёнини кўришимиз мумкин.