O‘ZBEKISTONDA AHOLIGA XIZMAT KO‘RSATISH SOHALARINI GEOGRAFIK JIHATDAN TADQIQ ETISH TAJRIBALARI - Uzakbaev, K.K. (FAN va JAMIYAT, 2024)
Maqolada O‘zbekiston Respublikasida aholiga xizmat ko‘rsatish sohalari geografiyasi, uning asosiy yo‘nalishlari, hududiy va davriy xususiyatlari ochib berilgan. Shuningdek, aholiga xizmat ko‘rsatish geografiyasi bo‘yicha olib borilgan tadqiqotlar, yirik monografik asarlarning mazmun va mohiyati tahlil qilingan.
Keywords: aholi; xizmat ko‘rsatish sohalari geografiyasi; hududiy tashkil etish; ijtimoiy sohalar; tibbiy xizmat ko‘rsatish; ta’lim tizimi; ijtimoiy geografik tadqiqotlar