QASHQADARYO VOHASI GEOSISTEMALARINING TEXNOGEN LANDSHAFTLARI VA ULARNING EKOLOGIK VAZIYATINI OPTIMALLASHTIRISH - Olimova, D.A. (FAN va JAMIYAT, 2024)
Ushbu maqolada texnogen landshaftlardagi ekologik muammolar va ularni rekultivatsiya qilish masalalari hamda texnogen landshaftlar va ularni oldini olishga qaratilgan chora-tadbirlar yoritilgan.
Keywords: texnogen landshaft; geosistema; rekultivatsiya; geoekologiya; bedlend; antropogen; optimallashtirish; degredatsiya