QORAQALPOG‘ISTON TABIIY RESURSLARI VA ULARDAN FOYDALANISH ISTIQBOLLARI - Beкimbetova, G.N. (FAN va JAMIYAT, 2024)
Maqolada Qoraqalpog‘iston Respublikasi hududidagi foydali qazilmalar, mineral resurslar va ularning zahiralari hamda ulardan xalq xo‘jaligida foydalanish borasida olib borilayotgan keng ko‘lamli ishlar haqida so‘z yuritilgan.
Keywords: foydali qazilmalar; homashyo; кonlar; mineral tuzlar; neft; kon gazlari; fosforit konlari; geografik joylashish; tosh tuzi; ekologiya