JANUBIY IQTISODIY RAYON QISHLOQ TUMANLARI NOMLARINING GEOGRAFIK XUSUSIYATLARI - Bayqabilov, X.M.; Sharipov, K.F. (FAN va JAMIYAT, 2024)
Ushbu maqolada O‘zbekistondagi Janubiy iqtisodiy rayon, qishloq tumanlari nomlarining geografik xususiyatlari yoritilgan. Shuningdek, tuman nomlarining leksik-stratigrafik qatlamlari va nomlanishga oid bahs-munozarali masalalari haqida so‘z boradi.
Keywords: iqtisodiy rayon; toponimik siyosat; nomlarning geografik xususiyatlari; leksik-stratigrafik qatlamlar