SPORT SHÍNÍǴÍWLARÍNA BEYIMLESIW - Iskenderov, T.Q.; Esemuratov, S.T.; Atajanov, K.I. (FAN va JAMIYAT, 2024)
Ushbu maqolada sportchilarning sport yuklamalariga moslashishining asosiy tushunchalari, sport funksiyasi va ma’nosi aniqlangan, sportchilarning tayyorgarlik davridagi adaptatsiyasiga umumiy tavsif berilgan. Shuningdek, sport trenirovkasi qonuniyatlarining vositasi va uslubiyatlari ko‘rib chiqilgan.
Keywords: adaptatsiya; yuklama; sport trenirovkasi; analiz; organizm; kuch