OʻQISH MADANIYATI VA SHAXSNING AXBOROT MADANIYATINI SHAKLLANTIRISH - Sh.Burxanov, Z. (FAN va JAMIYAT, 2024)
Ushbu maqolada axborotga boʻlgan ehtiyojning nisbatan mustaqil, xilma-xil ehtiyojlarga taqsimlanishi axborot madaniyatining paydo boʻlishiga olib kelishi, bu axborot ehtiyojlarini qondirishda ma'lum koʻnikmalar mavjudligini anglatishi, degan fikrlar mavjud. Shu bilan birga, axborot madaniyati axborot kommunikatsiyalarining barcha turlarini optimallashtirishga qaratilgan faoliyat, axborot faoliyati axborot madaniyatining asosiy qismi sifatida jamiyatning tabiati va rivojlanish darajasi ham ta’kidlab oʻtilgan.
Keywords: oʻqish; mutolaa madaniyati; axborot madaniyati; kutubxona; kompyuter savodxonligi