AYOLLAR ZAMONAVIY LIBOSLARIDA QUROQ TURLARINI QO‘LLASHNING O‘ZIGA XOS XUSUSIYATLARI - Berdimbetova, A.D. (FAN va JAMIYAT, 2024)
Quroq turlarini ayollar liboslarida qo‘llashning eng muhim xususiyati bu – ayollar liboslarini milliylikka yo‘g‘rilishiga harakat qilinganligidir. Chunki bugungi kun jahon xalqlarining globallashuvi jarayonida milliy qadryat, an’ana va urf-odatlarni saqlab qolish va ularni yanada rivojlantirish muhim masalalardan biri.
Keywords: moda va dizayn; liboslar; go‘zal; estetik; quroq; milliylik; mato; tikuvchilik; fantaziya; atlas matosi; zamonaviy; ayollar