ASL NUSXA VA TARJIMA O‘RTASIDAGI TAFOVUTLAR - Sapayeva, F.D. (FAN va JAMIYAT, 2024)
Ushbu maqolada asl nusxa va tarjima o‘rtasidagi asosiy tafovutlar, ikki til o‘rtasidagi farqlar va (o‘xshash) muqobil so‘zlar tarjimasi haqida so‘z yuritiladi. Muallif va mutarjimning ruhan yaqinligi, hamfikrligi, uslublarining mushtarakligi kabi masalalar xususida baxs yuritiladi.
Keywords: she’r; tarjimon; tarjima; she’riy takror; bayt va band; ma’no; shakl va mazmun; so‘z; tarjima qilish; matn; shoir; Maxtumquli; turkman tili; o‘zbek tili