EXPLORING OBJECTIVITY IN MODERN RUSSIAN LANGUAGE: A FOCUS ON WORD FORMATION AND GRAMMATICAL MEANINGS - Elmuratova, S.A. (FAN va JAMIYAT, 2024)
Tilshunoslikda obyektivlik maʼnosi koʻpincha atribut maʼnosiga qarama-qarshi belgilanmagan aʼzo sifatida taʼriflanadi. Bu belgi va obyekt oʻrtasidagi murakkab munosabatlar bilan oldindan belgilanadi. Ushbu maqolada ba'zi tilshunoslarning asarlarida keltirilgan obyektivlik tushunchasining ma'nosi ko'rib chiqiladi.
Keywords: тilshunoslik; soʻz yasalishi; predmet; sifat; obyekt; sybekt; narsa; substansiya; vosita; maʼno; tushuncha; semantika; jihat; shakl; ot; gap boʻlaklari; grammatik maʼno; soʻz yasovchi maʼno; soʻz yasalish kategoriyasi; hol grammatikasi