QARAQALPAQ XALÍQ JUMBAQLARÍNDAǴÍ AYÍRÍM ÚY BUYÍMÍ ATAMALARÍ HAQQÍNDA - Abishov, G.M.; Sársenbaeva, B.S. (FAN va JAMIYAT, 2024)
Ushbu maqolada qoraqolpoq xalq og‘zaki ijodlarining biri bo‘lgan topishmoqlar o‘rganilgan. Unda qo‘llanilgan uy-ro‘zg’or buyumlari nomlarining ma’nolari, ishlatilish o‘rinlari, nomlari bilan topishmoq orasidagi aloqadorlik masalasi qoraqalpoq xalq topishmoqlari misolida ko‘rsatilgan. Shuningdek, bu nomlarning hozirgi davrda qo‘llanish yoki ishlatilmaslik holatlari aytib o‘tilgan.
Keywords: xalq og‘zaki ijodi; topishmoq; uy-ro‘zg‘or buyumlari nomlari; mavhum so‘z