TABIAT–JAMIYAT TIZIMI VA UNING EKOLOGIK JIHATLARI - Ya.Radjapov, M.; Eshpanova, G.; Matmuratov, T.R. (FAN va JAMIYAT, 2024)
Maqolada tabiat bilan jamiyat o‘rtasidagi o‘zaro munosabatlar, uning murakkabligi, insonning tabiatga ongli munosabati haqida fikr yuritilgan.
Keywords: tabiat; jamiyat; hayot sifati; sifat va miqdor o‘zgarishlar; tabiatda modda va energiya almashinuvi; degradatsiya; rekreatsiya; geotizim