SANGZOR VODIYSI TUPROQ QOPLAMINI ILMIY-AMALIY JIHATDAN TAHLIL QILISH - G‘o‘dalov, M.; Qosimov, N. (FAN va JAMIYAT, 2024)
Ushbu maqolada tuproqlarning ahamiyati, xususan, Sangzor daryosi havzasida keng tarqalgan tuproq turlari, tog‘li va tog‘ oldi prolyuvial tekisliklarida uchraydigan tuproq ona jinslari, tuproqning balandliklar tomon o‘zgarishi tahlil qilingan va GAT asosidagi xarita yaratilgan.
Keywords: Sangzor havzasi; tuproqning ona-jinsi; prolyuvial tekislik; unumdorlik; mexanik tarkib; kartalashtirish