OʻSMIR YOSHDAGI OʻQUVCHILAR KREATIVLIGINI SHAKLLANTIRISHNING PSIXOLOGIK TAHLILI - Djolimbetova, M.M.; Aytmuratova, E.Y. (FAN va JAMIYAT, 2024)
Bu maqolada oʻsmirlik davrining psixologik xarakteristikasi, aqliy rivojlanish va mustaqil fikrlash, kreativ tafakkur, intelekt haqida ma’lumotlar keltirilgan boʻlib, asosan kreativlik ma’nosining turli adabiyotlarda oʻrganilishi ularni tahlil qilinganligi keltirilgan.
Keywords: oʻsmir yosh davri; kreativlik; rivojlanish psixologiyasi; ijodiy tafakkur; ijtimoiy kreativlik; mustaqil fikrlash; intelektuallik