TARIX FANIDAN OʻQUV TOPSHIRIQLARI TUZISHGA PRAGMATIK YONDASHISH - Rzambetova, G.A. (FAN va JAMIYAT, 2024)
Maqolada tarix mashg‘ulotlari uchun pragmatik oʻquv topshiriqlari ishlab chiqish, bunda maqsadli savol va topshiriqlar tuzish koʻnikmalarini rivojlantirish, mustaqil fikrlaydigan, ma'lumotlar bilan mustaqil ishlay oladigan, ma'lumotlarni solishtirib, ular orasidan kerakli fikrlarni ajratib oladigan talabalarni shakllantiruvchi oʻquv topshiriqlar tuzish, tarix faniga doir eng muhim, talaba uchun zarur ma’lumotlar va mavzularni ajratib bera oladigan va pragmatik mazmundagi foydali ahamiyatli oʻquv topshiriqlarni tuzish koʻnikmalarini rivojlantirish usullari, yondashuvlari haqidagi fikr-mulohazalar bayon qilingan.
Keywords: pragmatik yondashuv; savol va topshiriqlar; tarix; oʻqituvchi; oʻquv topshiriqlari; mashg‘ulot; oʻquv jarayoni; mustaqil ishlash; ma’lumot qidirish; mantiqiy savolllar bera olish; baholashga qulay topshiriqlar; mustaqil ta'lim