AQÍMBET BAQSÍNÍŃ QARAQALPAQ BAQSÍSHÍLÍQ MEKTEPLERINIŃ RAWAJLANÍWÍNDA TUTQAN ORNÍ - Erejepov, A.A. (FAN va JAMIYAT, 2024)
Maqola baxshichilik sanʼati va uning chuqur tarixiga bag‘ishlanadi. Shu bilan birga milliy musiqa va qo‘shiqlarni yaratgan, xalqaro miqyosida katta obro‘ga ega, qoraqalpoq baxshichilik sanʼatida o‘z o‘rniga ega bo‘lgan ijrochilardan biri Aqimbet baxshi haqida so‘z boradi. Aqimbet baxshi xalq musiqasini chuqur o‘rganib, qoraqalpoq baxshichilik sanʼatining rivojlanishiga katta hissa qoʻshgan o‘z davrining kuychisi sifatida tilga olinadi.
Keywords: baxshi san'ati; dostan; folklor; musiqa tarixi; afsona; dutar cholg‘u asbobi; baxchishilik ustoz shogid maktabi