NAQÍL-MAQALLARDÍŃ TIPOLOGIYASÍ - Qazaxbaev, S. (FAN va JAMIYAT, 2024)
Maqolada maqol-matallarning ijtimoiy-madaniy aspektlari va ularning xalq madaniyatini aks ettirishi jarayoni tahlil etilgan. Turli tillardagi maqol-matallarni qiyosiy tahlil etish asosida chet tilini o‘rganishning samarali yo‘llari bayon etilgan.
Keywords: Qoraqalpoq; o‘zbek; qozoq; turkman; tatar folklori; maqol-matal janri; qiyosiy; atama