QARAQALPAQ HÁM INGLIS TILLERINDEGI ATLÍQTÍŃ KÓPLIK SAN KÓRSETKISHLERINIŃ SEMANTIKALÍQ ÓZGESHELIKLERI - Bekbergenov, H.U. (FAN va JAMIYAT, 2024)
Maqolada qoraqalpoq va ingliz tillaridagi otlarning ko‘plik shakllarining semantik xususiyatlari ko‘rib chiqiladi. Ushbu mavzuga oid materiallar asosida atoqli, modda va mavhum otlarning ko‘plik shakldagi turli ma’nolari tahlil qilindi.
Keywords: ko‘plik affikslar; ma’nolar; atoqli otlar; modda otlari; mavhum otlar; abstrakt otlar