ИЖТИМОИЙ ГЕОГРАФИК ТАДҚИҚОТЛАРДА АҲОЛИ ТУРМУШ ТАРЗИ КАТЕГОРИЯСИНИ ЎРГАНИШНИНГ БАЪЗИ НАЗАРИЙ МАСАЛАЛАРИ - Облақулов, Ҳ.А. (FAN va JAMIYAT, 2024)
Мақолада аҳоли турмуш тарзининг мазмун-моҳияти ва намоён бўлиш шакллари кўп ҳолатда уларнинг турмуши, меҳнати, соғлиги ва ҳатто хулқ-атвори сингари бир қанча жиҳатлар билан ифодаланиши кўрсатиб ўтилган. Аҳоли турмуш тарзи билан бевосита илмий изланишлар олиб борган узоқ хориж ва рус олимларининг, шунингдек Ўрта Осиёда яшаб, ижод қилган алломаларнинг бу хусусдаги қарашлари таҳлил этилган ва шу асосда муаллифларнинг ўз фикрлари ҳам ёритиб берилган. Шунингдек, турмуш тарзи ва унга турдош бўлган тушунчаларнинг фарқли жиҳатларин ҳамда мазмун-моҳияти ёритиб берилган.