QORAQALPOG‘ISTON RESPUBLIKASIDA AHOLIGA XIZMAT KO‘RSATISH SOHALARINI HUDUDIY TASHKIL ETISH MASALALARI - Qurbonov, Sh.B.; Atabayev, A.A.; Uzakbaev, K.K. (FAN va JAMIYAT, 2024)
Maqolada Qoraqalpog‘iston Respublikasida xizmat ko‘rsatish sohalarining hududiy tashkil etilishi ko‘rib chiqilgan. Statistik ma’lumotlar asosida aholiga pullik xizmatlar ko‘rsatish, chakana savdo, ta’lim va sog‘liqni saqlash tizimlari, shuningdek, aholini toza ichimlik suvi, elektr energiyasi va tabiiy gaz bilan ta’minlash ko‘rsatkichlari tahlil qilingan.
Keywords: aholi; xizmat ko‘rsatish sohalari; pullik xizmatlar; chakana savdo; ta’lim tizimi; sog‘liqni saqlash; tibbiy xizmat; maishiy xizmat; hududiy tashkil etish; transport xizmati; ijtimoiy sohalar