POYTAXT SHAHARLARNING GEOGRAFIK JOYLASHUVIDA RELYEFNING AHAMIYATI - Bayqabilov, Х.М. (FAN va JAMIYAT, 2024)
Ushbu maqolada jahon poytaxt shaharlarining geografik joylashuvida relyefning ahamiyati haqida so‘z boradi. Shuningdek, poytaxt shaharlar tadqiqiga bag‘ishlangan tadqiqot ishimizda tarixiy poytaxtshunoslik bilan iqtisodiy-ijtimoiy geografiya o‘z navbatida shaharlar ekologiyasi bilan uzviy bog‘ liqligi asoslangan.
Keywords: poytaxt; shahar; shahar aholi punktlari; ma’muriy markaz; ekologiya; relyef