DASTURLASH ASOSLARINI O‘RGANISHDA O‘ZARO BAHOLASH USULIDAN FOYDALANISH VA QO‘LLASHNING ASOSIY MEZONLARI - Umarzoda, Sh.A. (FAN va JAMIYAT, 2024)
Mazkur maqolada talabalarga algoritmik tillar va dasturlash asoslari fanini o‘qitishning umumiy xususiyatlari, shu bilan birga dasturlash asoslari ta’limida metodik innovatsiyalarning mazmun-mohiyati haqida fikrlar yuritilgan. Algoritmik tillarga oid manbalarning nazariy va amaliy aspektlari atroflicha tahlil qilingan.
Keywords: talabalar; algoritmik tillar; dasturlash asoslari; innovatsiya; fanni o‘qitishdagi o‘ziga xos xususiyatlar; yangilanish