ФИЗИКА ДАРСЛАРИДА ТАДҚИҚОТЧИЛИК ҚОБИЛИЯТИНИ РИВОЖЛАНТИРУВЧИ ИЖОДИЙ ФИКРЛАШ КОМПОНЕНТИНИНГ ЎРНИ - Рахмонов, И.А. (FAN va JAMIYAT, 2023)
Ушбу мақолада ўқувчиларнинг тадқиқотчилик қобилиятларни ривожлантириш масалалари кўриб чиқилган бўлиб, унда тадқиқотчилик қобилиятини ривожлантирувчи компонент сифатида ижодий фикрлаш компоненти танлаб олинди. Шу компонентга мос масалалар таҳлили келтирилган.