PEDAGOGIK JARAYONDA AXBOROT-KOMMUNIKATSIYA TEXNOLOGIYALARIDAN FOYDALANISHNING ZAMONAVIY TENDENSIYALARI - Sobirov, D.S. (FAN va JAMIYAT, 2023)
Mazkur maqolada, ta’lim tizimini axborotlashtirish jarayonida professor-o‘qituvchi asosiy rol o‘ynashi, ta’limni axborotlashtirishning muvaffaqiyati bevosita professor-o‘qituvchining AKT sohasidagi bilim darajasiga va uning ushbu sohadagi ko‘nikmalarini o‘qitishda qo‘llashiga bog‘liqligi hamda elektron ta’lim va ta’limni boshqarish, ta’lim muassasalarida kadrlar tayyorlashning axborot texnologiyalarini qo‘llash, bu borada ilmiy tadqiqotlar olib borish kabi masalalar pedagogik jihatdan tahlil etiladi.
Keywords: auditoriya; bo‘r; doska; qog‘oz va qalam; professor-o‘qituvchi; talaba; zamonaviy kompyuter vositalaridan foydalanish; zamonaviy AKTning ilg‘or didaktik imkoniyatlari; Internet tarmog‘i; axborot resurslari; individual axborot-ta’lim; yangi texnologik asos