ILMIY TADQIQOTCHILIK FAOLIYATINI AMALGA OSHIRISH MEXANIZMI - Otayeva, S.S. (FAN va JAMIYAT, 2023)
Ushbu maqolada ilmiy tadqiqotchilik faoliyatining mazmuni va uning tarkibiga qo‘yiladigan zamonaviy talablar hamda ularning ilmiy faoliyat jarayonida samaradorligiga erishish yo‘llari tahlil qilingan.
Keywords: ilmiy tadqiqot; ilm-fan; refleks; reaksiya; gipoteza; tajriba; pedagogik qobiliyat; ijodiy qobiliyat