DÁSTANLARDA TUWÍSQANLÍQ QARÍM-QATNASLARǴA BAYLANÍSLÍ SÓZLERDIŃ QOLLANÍLÍWÍ («HÚRLIQA–HÁMIRE» DÁSTANÍ MÍSALÍNDA) - Abdiev, A. (FAN va JAMIYAT, 2023)
Ushbu maqolada qoraqalpoq tilida qavm-qarindoshlik terminlari, ularning oʻxshash va farqli jihatlari oʻrganilgan. Qavm-qarindoshlik terminlarining guruhlarga boʻlinishi, ularning lingvogeografik va lingvokulturologik tomonlarini yoritishga va ularni ilmiy manbaalar asosida muhokama qildik
Keywords: doston; tilshunoslik; lugʻat; leksema; semantika; sema