KOMPYUTERLI DIDAKTIK O‘YINLARNING TA’LIM-TARBIYAVIY JARAYONDAGI AHAMIYATI - Turayeva, G.E. (FAN va JAMIYAT, 2023)
Ta’lim maqsadlariga qaratilgan didaktik o‘yinlar ta’lim-tarbiyaning zamonaviy psixologik-pedagogik texnologiyalar orasida muhim ahamiyatga ega. Ushbu maqolada axborot kommunikatsiya vositalari asosida kompyuterli didaktik o‘yinlar texnologiyalari, ularning muhim funksiyalari va ta’lim-tarbiya jarayonidagi o‘rni haqida ma’lumotlar berilgan.
Keywords: kompyuterli didaktik o‘yinlar; axborot texnologiyalari; ta’lim-tarbiya; pedagogik tizim; axborotli vosita; vazifalar; krossvord