BO‘LAJAK PEDAGOGLARNI KASBIY SHAKLLANTIRISHDA TASVIRIY SAN’ATNING NAZARIY MASHG‘ULOTLARNI TASHKIL ETISH METODIKASI - Baymetov, B.B. (FAN va JAMIYAT, 2023)
Maqola oliy ta’limda tasviriy san’at sohasida yuqori malakali pedagog kadrlar tayyorlashda kasbiy fanlardan nazariy mashg‘ulotlarni tashkil etish, tasvirlash texnikasi va mahoratlarini shakllantirishga qaratilgan. Shuningdek, unda tasviriy san’at sohasida yirik olimlar, qadimgi usta rassomlarning tasviriy san’atning nazariy masalalariga bag‘ishlangan fikrlari bayon etilgan.
Keywords: tasviriy san’at; qalamtasvir; rangtasvir; kompozitsiya; metodika; kasbiy malaka; badiiy ijod