1-2-SINF O‘QUVCHILARINING JISMONIY TAYYORGARLIGINI “SALOMATLIK” TESTLARI YORDAMIDA BAHOLASH - Uraimov, S.R. (FAN va JAMIYAT, 2023)
1-2-sinf o‘quvchilarda sezgir davrlar va harakat qobiliyatlari o‘rtasidagi bog‘liqlik o‘rganilib, organizmning rivojlanishida moslashish qobiliyatining o‘rni ko‘rsatilgan. Yillik ta’lim siklida boshlang‘ich maktab yoshidagi bolalarda harakat sifatlari dinamikasini kuzatish uchun "Salomatlik" sog‘liqni saqlash testlaridan foydalangan holda pedagogik eksperiment o‘tkazildi.
Keywords: "Salomatlik" testi; pedagogik tajriba; pedagogik nazorat; ontogenez; adaptiv qobiliyatlar; tezlik-kuch jismoniy sifatlari; jismoniy faollik; jismoniy tayyorgarlik; jismoniy barkamollik