MUMTOZ ADABIYOTDA KO‘NGIL TIMSOLI TASVIRIDA AN’ANA VA O‘ZIGA XOSLIK (Bobur lirikasi misolida) - Qahharova, D.A. (FAN va JAMIYAT, 2023)
Maqolada mumtoz adabiyotda keng qo‘llanilgan ko‘ngil timsoliga murojaat qilingan. Ko‘ngil timsolining mumtoz adabiyoti vakillari ijodida turlicha o‘rinlarda talqin qilingani misollar yordamida tahlil qilingan. Shuningdek ko‘ngil timsolining Bobur lirikasida qo‘llanilishi qanday ma’nolarda aks etib kelganligi shoir g‘azal va ruboiylaridan misollar keltirish orqali tahlil etilgan.
Keywords: ko‘ngil; timsol; obraz; dil; qalb; ishq; muhabbat; yor; mashuqa; do‘st; tasavvuf; ilohiy ishq