A.SAIDOV, D. YAXYOYEVA INGLIZCHA-O‘ZBEKCHA-RUSCHA SOLIQ VA IQTISODIYOT ATAMALARI LUG‘ATINING LINGVISTIK TAHLILI - Ruzimov, Sh.S. (FAN va JAMIYAT, 2023)
Maqolada A. Saidov, D. Yaxyoyevalarning inglizcha-o‘zbekcha-ruscha soliq va iqtisodiyot atamalari lug‘ati tuzilish tamoyillari lingvistik tahlil qilindi, yutuq va kamchiliklarini misollar bilan ko‘rsatgan holda uni takomillashtirishga qaratilgan tavsiyalar taqdim qilindi.
Keywords: soliq; iqtisodiyot; affiks; transkriptsiya; suffiks; prefiks; ma’nodosh; atama