MULTIMEDIAVIY MASHQLAR O‘ZBEK VA INGLIZ TILLARINI O‘QITISHNING MUHIM VOSITASI SIFATIDA - Yuldasheva, Sh.Sh.; Ktaybekova, G.K. (FAN va JAMIYAT, 2023)
Zamonamiz o‘qituvchisini tashvishlantirayotgan muammolardan biri o‘quvchi-talabalarning darsga qiziqishini ushlab turish masalasidir. O‘qishga qiziqish masalasi turli tadqiqotlarda o‘rganilmoqda. Bu borada mutaxassislar tomonidan yangilikka bo‘lgan tabiiy istak-qiziqishlar va an’anaviy o‘qitish usullari o‘rtasidagi ziddiyatning hal etilmayotganligi degan xulosalar taqdim qilinmoqda. Darhaqiqat, ko‘pchilik o‘quvchi-talabalar zamonaviy gajetlarga qiziqishadi. O‘qitish usullarining aksariyati esa o‘quvchi-talabalarda bilimlarni faol idrok etish va anglash, ularning kognitiv qiziqishini oshirishga qaratilmayotganligini tan olish o‘rinlidir. Muammoni muvaffaqiyatli hal qilish uchun mavjud ziddiyatni bartaraf etish, ta’limda axborot va raqamli texnologiyalar imkoniyatlarini hisobga olish taqozo qilinadi.
Keywords: ingliz tili; o‘zbek tili; mashq; multimediaviy mashq; raqamli texnologiya