AGRONOMIYA TARAWÍNDAǴÍ SÚWRETLERDE KONTRASTTÍ ASÍRÍW USÍLLARÍ - Mamatov, N.S.; Niyozmatova, N.A.; Jalelova, M.M.; Samijonov, A.N.; Tojiboeva, Sh.X. (FAN va JAMIYAT, 2023)
Uchuvchisiz qurilma orqali olingan tasvirlar agronomiya sohasida muxim vositaga aylandi. Bunday tasvirlar o'simliklarning zararlanishini va potentsial unumdorlik kamayib borayotgan joylarni aniqlashda foydalaniladi. Biroq, tasvirlar ko'pincha past kontrastli bo'lishi sababli, ma'lumotlarni to’g’ri tahlil qilishda muammo keltirib chiqaradi. Binobarin, sifat va ishonchlilikni oshirish uchun tasvir kontrastini oshirish juda muhim. Mazkur ishda asosan past kontrastli tasvirlarda kontrastni oshirishning bir nechta usullari tasvir sifatini belgilovchi o'lchamlar bilan baholanishi ko'rib chiqilgan.
Keywords: agronomiya; su'niy yo'ldosh; tasvir; kontrast oshirish; o'lcham; tasvir sifatini baholash