PIRLS XALÍQARALÍQ BAǴDARLAMA TALAPLARÍ TIYKARÍNDA BASLAWÍSH KLASS OQÍWSHÍLARÍNÍŃ KOMMUNIKATIVLIK KOMPETENCIYALARÍN QÁLIPLESTIRIW - Utemuratov, B.K. (FAN va JAMIYAT, 2023)
Maqolada umumiy oʻrta ta’lim maktablarining boshlangʻich sinf oʻquvchilarining PIRLS xalqaro tadqiqotlari talablari asosida kommunikativlik kompetensiyalarini shakllantirish metodlari, darslarda oʻquvchilarni mantiqiy fikrlashga yoʻnaltirish vazifalari boʻyicha tavsiyalar berildi.
Keywords: PIRLS xalqaro tadqiqot; oʻquvchi; oʻqituvchi; kompetensiya; kommunikatsiya; kommunikativlik; metod; mantiqiy fikrlash; muloqot; sinf